Welkom bij Chez Stijntj
Gastronomisch Koken-aan-huis
Catering voor alle feesten en events
NU OOK TAKE AWAY
Welkom bij Chez Stijntj
Gastronomisch Koken-aan-huis
Catering voor alle feesten en events
NU OOK TAKE AWAY

Chez Stijntj
Over Stijn
Stijn Mariën had de smaak al vroeg te pakken, en het was al snel duidelijk dat hij zijn leven zou wijden aan de smaak.
Hij koos voor een koksopleiding aan Coloma in Mechelen en Wemmel, waar hij zich specialiseerde in gemeenschapsrestauratie. Hij liep ook stage bij bekende horecazaken als ’t Wit Paard in Bonheiden, en volgde bijkomende cursussen over de Wereldkeuken en vegetarisch koken, en toegespitste opleidingen zoals het bereiden van Macarons de Paris.
Na zijn afstuderen als chef-kok ging hij vast aan de slag in het restaurant van de FOD Economie. Hij maakt er ook deel uit van de evenementkeuken, waar het menu voor speciale gelegenheden wordt samengesteld en bereid (gaande van warm of koud buffet tot een volledig verzorgd driegangenmenu).
Passie voor potten en pannen
Maar nog steeds bleef het potje overkoken. Stijn ging ook buiten zijn werkuren op zoek naar gastronomische uitdagingen. Zo ging hij jarenlang mee om de maaltijden te verzorgen voor Intersoc-vakanties in de Zwitserse Alpen, eerst als kok en later als chef de partie.
Hij begeleidt ook een kookploeg in Muizen. Chateau Mariette bestaat uitsluitend uit mannen, die een passie delen voor lekker eten in goed gezelschap. Met Stijn als klankbord en gids creëren zij maandelijks een diner van restaurantniveau met verse ingrediënten, gezelligheid en creativiteit.

Kriebelende creativiteit
Inventiviteit en originaliteit vormen de rode draad in Stijns liefde voor eten. Hij is gedreven om de grenzen van de traditionele keuken soms achter zich te laten en te proeven van wat daarbuiten ligt. Hij experimenteert met nieuwe ingrediënten en specerijen, om verrassende combinaties van smaken te creëren.
Een fascinatie voor de nieuwste technieken in allerhande bereidingswijzen brengt hem er vaak ook toe om ook op dit vlak originele dingen uit te proberen. Vlees garen op lage temperaturen, de moleculaire keuken,… Met onder andere een Thermomix, Green Egg en een slow cooker heeft hij hiervoor alle nodige uitrusting in huis.
Met Chez Stijntj krijgt hij de kans om zijn creativiteit op hoge temperatuur te laten borrelen. En daar kan u van meegenieten. Laat u verrassen, laat u overweldigen, en laat het smaken.
Chez Stijntj haalt de krant
There's a new chef in town. En dat gaat rond als een zacht borrelend maar lopend vuurtje. Het kwam zelfs de lokale pers ter ore, die er meteen enkele artikelen in de krant aan wijdde.
Chez Stijntj werkt duurzaam en lokaal
Voor alle ingrediënten en materialen kijkt Stijn in de eerste plaats naar lokale producenten. Dat is niet enkel ecologischer, maar steunt ook collega-ondernemers in de omgeving.
Chez Stijntj werkt samen met deze lokale producenten en leveranciers.
Give me a taste
Op het menu
Chez Stijntj biedt catering aan huis of op locatie die de klassieke traiteur ver achter zich laat in kwaliteit en creativiteit.
U krijgt een echte chef aan huis die u originele gerechten voorschotelt van gastronomisch niveau.